top of page

DAGEXCURSIE: Rondje Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn het hele jaar de moeite waard, met in elk seizoen andere specialiteiten!

DAGEXCURSIE: Rondje Oostvaardersplassen
DAGEXCURSIE: Rondje Oostvaardersplassen

Tijd en locatie

1 andere datums

09 dec 2024, 09:30 – 16:30

Lelystad, Parkeerplaats, Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad, Nederland

Over het evenement

De Oostvaardersplassen is een uitgestrekt en relatief jong natuurgebied tussen Almere en Flevoland en onderdeel van nationaal park Nieuw Land. Het gebied kent een enorme diversiteit aan habitats en is bijzonder rijk aan tot de verbeelding sprekende vogelsoorten. Samen met de aangrenzende Lepelaarplassen is het reservaat zo uitgestrekt dat een bezoek van één dag in veel gevallen niet toereikend is. De laatste jaren zijn er steeds meer nieuwe uitkijkpunten en wandelmogelijkheden bij gekomen en ook de aanblik van het gebied is zeer ten positieve veranderd en nog steeds aan het veranderen. Gedurende het hele jaar en in elk seizoen hebben de Oostvaarders- en Lepelaarsplassen vele specialiteiten te bieden, maar najaar en winter zijn hier misschien wel de meest vogelrijke periodes. Alle reden om dat zelf eens te komen bekijken, dus!

Voor deze excursies selecteren we steeds een aantal locaties en wandelingen die in de betreffende tijd van het jaar de beste kansen bieden op de mooiste soorten, dus de route en de te bezoeken plekken staan vooraf niet vast. 

Wel is zeker dat we onze ronden beginnen en eindigen bij het bezoekerscentrum in Lelystad en dat we per minibus een complete ronde om het gebied zullen maken. Middels verschillende stops bij hutten en uitkijkenpunten en met korte wandelingen over goed begaanbare paden kan het niet anders dan dat we een  een heleboel mooie soorten zullen zien! Zeearenden zullen vast niet ontbreken, maar wat gaan we verder nog zien!?

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Inclusief: Een volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van leenverrekijker en telescoop, een digitaal verslag met foto's, 21% BTW
  • Prijs: 79 euro per persoon
  • Goed te weten:  Er zitten enkele (lichte) wandelingen in het dagprogramma. Kleed u op de verwachte weersomstandigheden; stevige wandelschoenen zijn aan te raden.

 Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Rondje Oostvaardersplassen

    Minibusexcursie rond het gebied met stops en wandelingen op de meest vogelrijke locaties.

    € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page