top of page

Dagexcursie: Lente in de Biesbosch!

Nationaal park de Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het gebied is ontstaan na de verwoestende Sint-Elisabethsvloed van 1421 maar heeft vooral in...

Dagexcursie: Lente in de Biesbosch!
Dagexcursie: Lente in de Biesbosch!

Tijd en locatie

25 mei 2024, 09:00 – 16:00

Werkendam, De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam, Nederland

Over het evenement

Nationaal park de Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het gebied is ontstaan na de verwoestende Sint-Elisabethsvloed van 1421 maar heeft vooral in de afgelopen tientallen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag is het gebied een waar Eldorado voor natuur- en vogelliefhebbers.

Twee heel mooie edities in de lente van 2023 riepen hard om een vervolg, dus organiseren we ook dit jaar twee dagexcursies naar dit uitgestrekte natuurreservaat. We hebben gekozen voor de Brabantse Biesbosch en meer specifiek de Noordwaard nabij Werkendam. Vanaf het startpunt op het museumeiland laat onze gids u tijdens verschillende wandelingen en enkele korte verplaatsingen per eigen vervoer enkele van de mooiste en meest vogelrijke plekken van het gebied zien. Daarbij gaan we uiteraard op zoek naar de broedende Visarenden (uniek voor Nederland!), Zeearend maar daarnaast ook tal van andere voorjaars- en moerassoorten. De lente in combinatie met dit veelbelovende habitat staan garant voor een spannend en goed gevuld dagje vogels kijken. De route wordt, zoals altijd bij onze excursies, enigszins flexibel en door de gids bepaald afhankelijk van de omstandigheden en recente waarnemingen. Zo proberen we u de grootste kansen te bieden op een lange soortenlijst en een prachtige dag natuurbeleving in één van de mooiste en meest befaamde vogelgebieden van ons land!

 • Wanneer: - Vrijdag 26 april 2024, 9.00 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)  (Nog 7 plekken beschikbaar) - Zaterdag 25 mei 2024, 9.00 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)  (Nog 2 plekken beschikbaar)
 • Aantal personen: Maximaal 10
 • Startpunt: Biesbosch Museumeiland, De Hilweg 2, werkendam
 • Gids: Olaf Klaassen (26 april), Josien Schenkels (25 mei)
 • Inclusief: Dag vogels kijken in kleine groep, koffie/thee en koek onderweg, een telescoop voor algemeen gebruik, een digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW
 • Prijs: 69 euro per persoon
 • Praktische informatie:  De kleine verplaatsingen gaan met eigen vervoer, waarbij we proberen zo veel mogelijk te carpoolen. Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Er zitten kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie.  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

 • Lente in de Biesbosch

  koffie en thee zijn erbij inbegrepen

  € 69,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page