top of page
2017-09-04 14.52.38
bergeend
Sneeuwgors
kleinezwaan20081220-mp-020
BH-Zeehond-2838
zwartezee
zwarterotgans
wildekleine3
velduil 1
grotezaag201602141
grgans1
blauwe kiekendief 2
brandgans
Velduil 1
Middelste Zaagbek
slobeend1
Ruigpootbuizerd - Corstiaan Beeke
Geoorde Fuut
pijlstaart1
Zwarte Rotgans
2017-09-04 14.44.03
Velduil 3
Standleeuwerik 1

Dagexcursie: ganzen, eenden en veel meer - winter op Texel!

De winterdagen op Texel zijn kort en kunnen heerlijk koud zijn. Maar dit zijn de dagen om tijdens één excursie met de meeste ganzen- en eenden soorten kennis te maken. Met een luxe minibus en een select gezelschap van maximaal 8 deelnemer doen we Texel meest vogelrijke gebieden aan. Met wat geluk komen we drie soorten Rotganzen tegen (Witbuik-, Zwarte en gewone Rotgans) maar ook Kolgans, Brandgans, Toendrarietgans, Grauwe Gans, Nijlgans en Canadese Gans gaan we zeker zien. Op een geluksdag staan we zelfs ook in oog met een Roodhalsgans! Aan eendensoorten is geen gebrek gedurende de winter; Texel biedt u zowel qua kwaliteit als kwantiteit een enorm aanbod. In het gebied Waalenburg van Natuurmonumenten overwinteren bijvoorbeeld vele duizenden eenden in vele soorten. Langs de Waddendijk verblijven vele Wintertalingen en Pijlstaarten en in de natte weilanden vinden we Krakeenden en Slobeenden. Ook de Eidereend en wellicht Zwarte zee-eenden passeren de revue. Ook maken we een korte wandeling door de Slufter, waar we op zoek gaan naar de Strandleeuwerik en Sneeuwgors en ook op Velduil maken we daar een goede kans. Daarnaast kun je op Texel altijd het onverwachte verwachten: geen enkele excursie is hetzelfde en elke groep komt wel met één of meerdere onverwachte soorten terug in het Vogelinformatiecentrum!

Door deelname aan deze excursie steunt u tevens de realisatie van verschillende natuurgebieden en vogelkijkpunten op Texel!
 

  • Wanneer? Zaterdag 24 februari 2018. Aanvang 9.30 uur, einde om ongeveer 16.30 uur

  • Verzamellocatie: Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42-44, De Cocksdorp. Bij voldoende belangstelling is oppikken bij de boot mogelijk.

  • Inclusief: Dag vogels kijken in een comfortabele minibus onder begeleiding van een lokale gids, boekje "Vogels van Texel", inclusief soortenlijst, lunch in het Vogelinformatiecentrum, gebruik van optiek en naslagweken.

  • Prijs van het arrangement: 95 euro per persoon

bottom of page