Dagexcursie: Blauwborsten, Nachtegalen en Lepelaars - voorjaar op Texel!

In het voorjaar is het op Texel een waar zangvogeleldorado. Met name voor de Blauwborst en de Nachtegaal is het Nationaal Park Duinen van Texel een belangrijk broedgebied. Tientallen paren broeden er. Ook herbergt het Nationaal Park de grootste kolonie Lepelaars van West-Europa: circa 600 paar Lepelaars broeden er op Texel. Dit zijn al drie prachtige soorten, maar er is natuurlijk veel meer te zien. Tijdens dit soort voorjaarsdagen kan je op Texel tijdens één dagexcursie soms wel meer dan 100 verschillende vogelsoorten zien of horen. In het voorjaar heb je op Texel altijd kans op doortrekkende zeldzaamheden zoals Draaihals of Hop. Niet voor niets luidt het motto in deze tijd van het jaar meer dan ooit: verwacht het onverwachte! Met een minibus en een select gezelschap van maximaal 8 deelnemers doen we diverse duingebieden en moerasgebieden op Texel aan om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te zien. Het mooie van deze periode is dat de meeste vogelsoorten de gehele dag actief zijn en zich dus vaak mooi laten zien.

Door deelname aan deze excursie steunt u tevens de realisatie van verschillende natuurgebieden en vogelkijkpunten op Texel!

  • Wanneer? Zaterdag 28 april (VOLGEBOEKT) en zondag 20 mei 2018 (VOLGEBOEKT). Aanvang van beide excursies in 9.30 uur, einde om ongeveer 16.30 uur

  • Verzamellocatie: Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42-44, De Cocksdorp. Bij voldoende belangstelling is oppikken bij de boot mogelijk.

  • Inclusief: Dag vogels kijken in een comfortabele minibus onder begeleiding van een lokale gids, boekje "Vogels van Texel", inclusief soortenlijst, lunch in het Vogelinformatiecentrum, gebruik van optiek en naslagweken.

  • Prijs van het arrangement: 95 euro per persoon

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon