Fietsen en fotograferen: Vogels en tulpen!

Onze beroemde tulpenvelden zijn niet alleen zeer populair onder internationale toeristen, ook Nederlandse natuurfotografen trekken in april en mei massaal naar de bollenstreek om onze Nederlandse broedvogels te fotograferen en te bekijken in een even oer-Nederlandse als kleurrijke setting. Tijdens deze fietsexcursie neemt lokale gids en fotograaf Joost Bouwmeester u mee naar de beste plekken tussen de bloemen voor leuke soorten en onvergetelijke fotomomenten.
Vanaf 08.30 staat de koffie klaar bij B&B Aan Zee en Duin waar we verzamelen en hier zullen tevens de gehuurde fietsen klaar staan. Om 09.00 trekken we de bollenstreek in.Vanaf eind maart tot eind mei staan de bloembollenvelden in de Bollenstreek in volle bloei. We doorkruisen het gebied over een uitgebreid netwerk van fietspaden/wandelpaden en bezoeken bloembollenkwekers op hun bedrijf.

Voor vogelliefhebbers heeft de bollenstreek nog iets extra’s om van te genieten. Door de specifieke teelt van bollen is een apart ecosysteem ontstaan voor de zogenaamde ‘bollenvogels’; Veldleeuwerik, Patrijs, (Engelse) Gele kwikstaart, Scholekster en Kievit.

Landelijk dalen de aantallen in rap tempo maar in de Bollenstreek blijft de broedpopulatie gezond. Tijdens de fietstocht tierelieren de Veldleeuweriken hoog in de lucht, buitelen Kieviten boven de bloembollenvelden terwijl we op zoek gaan naar de broedplaats van Kleine Plevier, Tureluur en Grutto. De ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie van de Duin- en Bollenstreek worden tijdens de fietstocht uitgebreid toegelicht.

We onderbreken de rit voor de lunch (exclusief) waarna we in de middag richting de duinen rijden. Grasmussen, Fitissen, Roodborsttapuiten en Nachtegalen zingen hier uit volle borst.

We zijn ongeveer rond 13:00 uur terug bij het vertrekpunt. Hier nemen we de dag door onder genot van een koffie / thee en consumptie.

Birding and bird photography by bicycle in the bulb fields! How tipical Dutch can a birding day be!?
 

  • DATUM: Zondag 14 april 2019. Start 8.30 uur, eind rond 13.30 uur

  • Aantal personen: Maximaal 8 

  • Gids: Joost Bouwmeester

  • Startpunt: Noordwijk

  • Inclusief: Fietsen en vogelen (fotograferen) in de bollenstreek onder leiding van een gids, fietshuur, koffie/thee en een consumptie (2x), 21% BTW

  • Prijs: 60 euro per persoon
    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon