top of page

Exclusieve excursies voor leden van Vogelbescherming!

Speciaal voor leden van de Vogelbescherming organiseert Birdingholland.nl een exclusieve serie maandexcursies op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende soorten van het komende seizoen. De excursies zijn altijd in kleine groepen, onder begeleiding van een full time professionele vogelgids, met koffie, thee en koek, inclusief transport en met gratis gebruik van optiek. Ook wordt er na elke excursie een digitaal verslag met foto's voor u gemaakt.
Hier het aanbod voor de winter. Graag tot ziens!

***Maandexcursie december: Kweldertocht langs de Friese waddenkust***

De buitendijkse kwelders zijn dé plekken waar u de meeste kans maakt op het vinden van enkele prachtige en zeldzame wintergasten. Onder begeleiding van een ervaren en lokale gids struinen we door enkele prachtige, buitendijkse gebieden en met zicht op de Waddenzee en Ameland en Schiermonnikoog hopen we hier op specialiteiten als Velduil, Sneeuwgors, Strandleeuwerik en Frater. Ook vele andere wintergasten behoren in dit spannende en vogelrijke gebied tot de mogelijkheden!
 

Wanneer: Woensdag 13 december 2023. Start om 11 uur, einde om ongeveer 15.30 uur

Startlocatie: Nabij Anjum (FR), exacte locatie volgt
Aantal deelnemers: Maximaal 8
Prijs voor leden van Vogelbescherming: 55 euro

Inclusief: Transport per comfortabele minibus vanaf de startlocatie, begeleiding door een professionele gids, koffie/thee en koek onderweg, leenverrekijker op aanvraag, gebruik van telescoop, een digitaal verslag met foto's achteraf, 21% BTW

***Maandexcursie januari: Roofvogels en uilen in Noord-Nederland***

De winter en Noord-Nederland is een perfecte combinatie voor een dagje roofvogels en uilen kijken. Op een gemiddelde winterdag maken we goede kans op prachtige en schaarse soorten als Rans en Bosuil, Zeearend, Blauwe kiekendief en Ruigpootbuizerd. We bezoeken enkele locaties, maar welke dat precies worden laten we enigszins afhangen van waar de vogels zich op het moment van de excursie lijken te bevinden. Flexibiliteit biedt ons altijd de beste kans op zo veel mogelijk soorten waar we op hopen!
 

Wanneer: Zaterdag 20 januari 2024, start 11 uur, einde om ongeveer 15.30 uur
Startlocatie: Van der Valk Hoogkerk (GR)

Aantal deelnemers: Maximaal 8.  (Nog 7 plekken beschikbaar)

Prijs voor leden van Vogelbescherming: 55 euro

Inclusief: Transport per comfortabele minibus vanaf de startlocatie, begeleiding door een professionele gids, koffie/thee en koek onderweg, leenverrekijker op aanvraag, gebruik van telescoop, een digitaal verslag met foto's achteraf, 21% BTW

***Maandexcursie februari: Wandelen op Schiermonnikoog***
Net als alle seizoenen is ook de winter op de Waddeneilanden heerlijk en vogelrijk! Tijdens deze wandelexcursie bezoeken we de zuid- en westkant van het eiland en gaan we in de polders, op de kwelders en langs de Westerplas op zoek naar typische wintersoorten en hopelijk ook enkele schaarse en misschien zelfs zeldzame vogels. We lopen ongeveer 10-12 kilometer in zeer rustig tempo, dus een gemiddelde conditie is vereist. Denk wel aan stevig en waterdicht schoeisel. De excursie is inclusief vervoer en koffie met gebak in het dorp Schiermonnikoog!
 

Wanneer: Vrijdag 9 februari 2024, start 9.15, einde om 17.15 uur (afhankelijk van de boottijden)

Startlocatie: Lauwersoog-haven, terminal Wagenborg

Aantal deelnemers: Maximaal 10  (Nog 7 plekken beschikbaar)

Prijs voor leden van Vogelbescherming: 70 euro
Inclusief: Overtocht naar Schiermonnikoog, begeleiding door een professionele gids, koffie met gebak op Schiermonnikoog, leenverrekijker op aanvraag, gebruik van telescoop, een digitaal verslag met foto's achteraf, 21% BTW

Voor vragen kunt u ons altijd mailen: info@birdingholland.com. Boeken kan via onderstaand aanmeldvak. Geef daarbij aan om welke excursie het gaat en met hoeveel personen u wilt komen.
 

bottom of page