To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

MINIBUSEXCURSIE: Jaaraftrap 2022!

Welkom in een nieuw jaar! En wat is nu een betere en leukere manier om dit in te luiden en de kater van Oud en Nieuw te verdrijven dan een lekker fanatieke dag vogels kijken!? Samen met u gaan we op zoek naar zo veel mogelijk mooie soorten en hopelijk enkele leuke zeldzaamheden om zo het vogeljaar een kickstart te geven!
We gaan vandaag enkele veelbelovende vogelgebieden bezoeken. We starten in en rond het Fochteloërveen, waarbij we zowel het bos, het veen als de omringende akkers gaan bekijken.
Soorten als Klapekster, Wilde- en Kleine Zwaan, Kraanvogel, Zeearend, Ruigpootbuizerd, Raaf en Zwarte specht behoren hier onder andere tot de mogelijkheden, uiteraard met wat geluk en de juiste omstandigheden.
In de middag verplaatsen we ons naar het Lauwersmeer en omstreken, een alom bekende winterhotspot. De soorten die je hier kunt tegenkomen zijn legio, maar denk bijvoorbeeld aan Velduil, Frater, Sneeuwgors, Roodhalsgans, Zeearend en nog veel meer. En natuurlijk, zoals bij al onze excursies: flexibiliteit hoort erbij, dus mocht er ergens een leuke soort opduiken of mocht het zo zijn dat een andere route een grotere kans geeft op meer en/of mooiere soorten, dan gooien we het programma ter plekke om!
Wanneer we om een uur of 17/17.30 's- middags weer op ons verzamelpunt zijn hopen we een mooie vogeldag en een vogelsoort of (minimaal) 70 verder te zijn en heeft het vogeljaar 2022 letterlijk en figuurlijk een vliegende start beleefd!

BEKIJK HET VERSLAG VAN DE AFGELOPEN EDITIE HIER!

Summary in English: Kick-off of a new birding year in two of the best winter areas of our country. We have a good chance of seeing species like White-tailed Eagle, Rough-legged Buzzard, Common Crane, Black Woodpecker and Bewicks- en Whooper Swan.

  • Data:
    - Vrijdag 21 januari 2022. Start 9.00 uur, eind rond 17.30 uur  (Nog 3 plekken beschikbaar)

  • Aantal personen: Maximaal 8

  • Gids: Martijn Bot

  • Startpunt: Nabij Drachten (exacte locatie volgt)

  • Inclusief: Een dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus vanaf het startpunt, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van boeken en optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), digitaal verslag met foto's, 21% BTW

  • Prijs: 69 euro per persoon.
    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!