13725050_918064581654182_2273004588912508875_o
draaihals201704232
Morinelplevier_DSC9521-MB(1)
Dwergstern_DSC3421-MB
zwartewouw201505021
15032011-Oost-Souburg-Zwartkopmeeuw-4342
15122015-Borsele-Kleine-Zilverreiger-6061
17052011-Westkapelle-Kluut-8721
Gekraagde Roodstaart
blauwekiek

TEXEL tijdens het Wadden Vogelfestival

In het voorjaar en op goede trekdagen zinkt Texel haast van de vogels en is het zonder twijfel de beste plek van Nederland om als vogelliefhebber een dag buiten te zijn. Statistisch gezien is het tweede weekend van mei dan ook nog eens de beste tijd; dit weekend heeft zich in de afgelopen jaren meermaals bewezen als “the place to be” voor de mooiste soorten en grootste variatie. En als er dan, vanwege het Wadden Vogelfestival en het Dutch Birding Weekend, ook nog eens veel vogelaars op het eiland aanwezig zijn om te zoeken en u zelf op weg gaat met een zeer ervaren gids en een kleine groep, dan kan het haast niet anders of dit gaat een onvergetelijke excursie worden!

Birding Holland neemt u vandaag dus mee naar dit befaamde vogeleiland en tevens één van de mooiste plekken van Nederland. Naast de bekende en bewezen vogelrijke locaties als Mokbaai, Sluftervallei, de noordpunt en Utopia, waar we lekker gaan wandelen en  gaan genieten van de overdaad aan vogels, houden we natuurlijk ook met een schuin oog de waarnemingen die door andere vogelaars worden gedaan in de gaten. Wanneer we in de buurt zijn zullen we een leuke zeldzaamheid natuurlijk niet laten schieten!
De excursie begint in Den Helder (exacte locatie volgt; u kunt ook op het station worden opgepikt), alwaar we verzamelen en u kunt overstappen in onze minibus. We nemen vervolgens de boot en op het eiland maken we een mooie ronde langs alle bekende plekken, wellicht af en toe onderbroken door een klein uitstapje naar een leuke soort in de buurt. Er zal tevens voldoende tijd genomen worden om de verschillende vogels fotografisch vast te leggen, want ook daar is Texel fantastisch voor. Al met al kan dit zodoende niet anders dan een hoogtepunt in uw vogel(voor)jaar worden!

Summary in English: Day tour to the famous bird paradise of Texel, including transportation and ferry crossing from Den Helder. During this trip, the annual Wadden Bird Fair is celebrated, so there will be a lot of birders on the island which means a lot of good and rare species will be found. Our guide receives real time updates, so nothing will be missed!

  • Wanneer: Zaterdag 12 mei 2018, 9.00 uur (einde om maximaal 18.30 uur in Den Helder)

  • Aantal personen: minimaal 4, maximaal 8.

  • Startpunten: Den Helder, Texel

  • Inclusief: Een volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus op Texel, ferryovertocht Den Helder-Texel v.v., koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek en vogelboeken, een digitale soortenlijst na afloop.

  • Prijs: 79 euro per persoon

  • Praktische informatie: Indien u beschikt over een telescoop, is het aan te raden deze mee te nemen. De gids neemt er een mee voor algemeen gebruik. Kleed u op de voorspelde weersomstandigheden. Stevige wandelschoenen zijn aan te raden; er zitten kleine wandelingen in de excursie.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!