MINIBUSEXCURSIE: Roofvogels in Noord-Nederland

Het noorden van Nederland is traditioneel de beste regio voor mensen die van roofvogels houden. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit is er het hele jaar, maar vooral in de winter, ongeëvenaard. Vandaag gaan we met een kleine groep op zoek naar zo veel mogelijk soorten en waar mogelijk ook fotomogelijkheden. Naast de algemene soorten hopen we natuurlijk op specialiteiten als Zeearend, Blauwe Kiekendief, Steppekiekendief (het overwinterende mannetje, mocht die terugkeren), Ruigpootbuizerd, Smelleken en wellicht een uilensoort of twee (Ransuil, Bosuil, Velduil en Oehoe behoren afhankelijk van de omstandigheden en de route tot de mogelijkheden). Tijdens de vijf voorgaande excursies hadden we steevast geweldige resultaten en in de winter van 20/21 gaan we proberen dat te evenaren (of misschien zelfs....!). Uiteraard zijn we enigszins afhankelijk van geluk en het weer, maar goede kennis van de gebieden helpt ook en aan dat aspect zal het in ieder geval niet liggen; de gidsen kennen het gebied op hun duimpje en zijn op de hoogte van de meest actuele waarnemingen.

De route van deze excursie staat niet vast en is afhankelijk van waar de vogels zich op dat moment (lijken te) bevinden. We verzamelen bij Van der Valk in Hoogkerk (nabij Groningen) en vanaf dan zullen de gidsen de kansrijke route bepalen. De enige zekerheid is dat we om ongeveer 17 uur terug zijn op de verzamelplek met een mooie en vogelrijke winterdag rijker zullen zijn!

Mocht u twijfelen: kijk voor foto's en verslagen van de eerste vier succesvolle edities van de winter van 18/19 eens op ons BLOG.
Ook de laatste editie van december 2019 is inmiddels te lezen!

Excursion by minibus in search of as many raptors as possible in the northern provinces of the Netherlands (the place to be for wintering raptors!).

 • Datum: Zondag 6 december 2020. Start 9.30 uur, eind rond 17.00 uur (VOLGEBOEKT)
  LET OP, EXTRA DATUM: Zaterdag 12 december (nog 3 plekken beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8 per gids (2 gidsen/busjes beschikbaar) 

 • Gidsen: Martijn Bot +1

 • Startpunt: Carpoolplaats Hoogkerk (Van der Valk)

 • Inclusief: Een volle dag op zoek naar roofvogels, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van boeken en optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), digitaal verslag met foto's, 21% BTW

 • Prijs: 65 euro per persoon
  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

 • Facebook Social Icon
 • Black Instagram Icon