top of page

EVEN WAT ANDERS: WEEKEND VOL PRIVÉTOURS

Zoals u weet zijn verreweg de meeste excursies die wij verzorgen kleinschalige groepstours, maar wij bieden uiteraard ook de mogelijkheid om een dag lang privé met een gids op pad te gaan. U kiest dan in overleg een datum, geeft aan welk gebied u wilt bezoeken en welke soorten u hoopt te zien en wij zullen er alles aan doen om er een dag van te maken die u voor ogen had (of nog beter zelfs ;-)). Afgelopen weekend stonden er twee van dergelijke privétripjes op het programma. Zaterdag ging gids Leo Boon met Amerikaanse vogelaar Ed de bossen en moerasgebiedjes van zuidelijk Noord-Holland en Utrecht in op zoek naar enkele van zijn wenssoorten en kwam terug met o.a. Bokjes, Zwarte Specht, Kuifmees en een prachtige, zonnende Bosuil!


Bosuil; het enige fotografische bewijs van de dag van Ed en Leo ;-)

Op zondag had ik (Martijn) de eer om met twee dames, Marjan en Diane, op pad te mogen. Ze wilden beiden graag een Zeearend zien, dus was de keuze voor de bestemming snel gemaakt. We troffen elkaar zondagochtend zodoende in de Oostvaardersplassen en het bleek al snel dat we met de neus in de boter vielen. Het was nog even spannend of de mist (op tijd) zou optrekken, maar dat gebeurde vrij vlot nadat we de eerste wandeling waren gestart. Vervolgens zorgde de combinatie van de rust, de optrekkende mist, de rijp op de begroeiing en de zon die z'n best deed om door de nevel heen te prikken en daar steeds beter in slaagde voor een bijzonder sfeervol geheel. Daarnaast werkten enkele van onze mooiste en meest gewilde soorten ook nog eens geweldig mee, dus het werd een meer dan geslaagde dag! Hieronder een fotografische impressie, die het verhaal van de dag wellicht beter vertelt dan duizend woorden!

Één van de eerste vogels die we zagen: het schitterende Vuurgoudhaantje!

Vuurgoudhaan

Baardman. Ze zaten overal en lieten zich vaak erg leuk zien!

Baardman

Baardman

Één van de Zeearenden

Als Kievit sta je normaal gesproken niet op het menu van de Zeearend, maar je kunt voor de zekerheid toch maar beter wegwezen.

Jagende Vos in de berijpte velden van de Oostvaardersplassen.

Incoming Grote Zaagbek!

Wilde Zwanen en Grote Zilverreiger

Blauwe Kiekendief, gefotografeerd door het glas van de Zeearend-hut (dat zijn geen optimale omstandigheden ;-))

Matkop

Raaf

Goudplevieren

Vos

Bruin Ratje in de zon

Krooneenden in de nevel. De mist zat de hele dag dichtbij, maar wij kwamen dus goed weg!

Oostvaardersplassen in ochtend/wintersferen

Wilt u ook een dag privé met ons op stap in een gebied naar keuze en/of op zoek naar soorten die u graag eens wilt zien/fotograferen? Of wilt u zo'n dag cadeau doen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page