top of page
parnassia2
Bijenorchis_DSC2943-MBa
Orchideeën_excursie_DSC5780
Brede-Wespenorchis_MG_8007-MB
Honingorchis_MG_7209-MB
Grote-Keverorchis_IMG_6446-MB
bijenorchis
Gevlekte-Rietorchis_IMG_6392-MB
grotekeverorchis
Bijenorchis_DSC2943-MB(1)
groenknolorchis
pyrola
20170715_135132
parnassia1
20170715_134728
20170715_135139
Honingorchis_IMG_6748-MB
Brede-Wespenorchis_MG_7927-MB

Thema-excursie: (macrofotografie van) orchideeën in Lauwersmeer N.P.

Het nationaal park Lauwersmeer is natuurlijk beroemd vanwege de vogelrijkdom, maar wist u dat het ook een toplocatie is voor orchideeën? Het gebied telt zeker twaalf soorten, waaronder enkele (ernstig) bedreigde en kwetsbare soorten zoals de Honingorchis, de Groenknolorchis en de Moeraswespenorchis.

Niet alle orchissen bloeien in dezelfde tijd van het jaar. Zo zijn er vroegbloeiers die al vanaf eind mei of begin juni pronken met hun schoonheid, maar er zijn er ook bij die zich pas vanaf midden juli in volle glorie laten bewonderen. Deze excursie is min of meer middenin het orchideeënseizoen gepland, zodat u kans maakt op zo veel mogelijk bloeiende soorten. Eén en ander blijft natuurlijk afhankelijk van hoe het voorjaar verloopt; natuur laat zich moeilijk plannen. U wordt begeleid door lokale gids en deskundige Jan Bosch. Hij weet niet alleen waar de mooie en zeldzame soorten te vinden zijn, hij zal u ook leren om de bloemen zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. Jan is een topfotograaf die niet alleen met vogels en zoogdieren, maar ook op het gebied van macrofotografie z’n sporen heeft verdiend. Hij zal u simpele tips en trucs geven om het niveau van uw foto’s flink op te krikken, zodat u niet alleen met een mooie lijst orchissen maar ook een prachtige set foto’s naar huis gaat.

Om een indruk te krijgen van de fotokwaliteiten van Jan kunt u zijn vernieuwde website bezoeken: www.jan-bosch.eu.


National park Lauwersmeer is not only famous for its birdlife, there are also a lot of interesting flowers and particularly the (rare) orchids are eye-catchers. Come and admire them and let local guide Jan Bosch teach you how to take the best pictures for everlasting memories!
 

  • Wanneer: Zaterdag 22 juni 2019, 10.00 uur (einde om plm. 16 uur).

  • Aantal personen: maximaal 10

  • Startpunten: Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, Lauwersoog

  • Inclusief: Een dag/twee dagen genieten van orchideeën en andere bijzondere planten/bloemen in N.P. Lauwersmeer, les in beginselen van macrofotografie, koffie/thee en een stroopwafel, 21% BTW

  • Prijs:  49 euro
     

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page