Vaal Stormvogel2-9199
Vorkstaartmeeuw-9447
grotejager8
Roodkeelduiker_DSC9992-MB
GrauwePijlstormvogel-9739
MiddelsteJager-9273
Middelste-Jager_D3S3149-MB
_MGL1660 Birding Holland
_MGL2011 Birding Holland
dwergmeeuw Alex Bos
grotejager

NOORDZEETOCHT: "Onvoorspelbaar oktober!" - IJmuiden

Niets is zo spannend als vogels kijken in oktober, wanneer de najaarstrek in volle gang is. Dat geldt voor het vasteland en de eilanden, maar zeer zeker ook voor de zee. Het is niet alleen de maand van de kwantiteit (er zijn veel vogels onderweg), maar ook van de kwaliteit. Je kunt dus veel en van alles verwachten!
Sterker nog: eigenlijk is er geen zeesoort die nu niet tot de mogelijkheden behoort. Het hele scala is met een combinatie van goede omstandigheden en wat geluk mogelijk. Jagers, pijlstormvogels, stormvogels, duikers, alkachtigen, meeuwen, Jan-van-Genten: ze zitten niet ver weg en de zee ten westen van Noord-Holland heeft diverse malen bewezen een bijzonder goede plek te zijn om ze te vinden! Daarnaast hebben we ook een goede kans op diverse langstrekkende zangvogels. Zij verschaffen telkens weer een indrukwekkend inkijkje in het fenomeen vogeltrek. Het blijft een geweldig gezicht om Roodborsten, Graspiepers, Goudhanen, Tjiftjaffen, Veldleeuweriken of lijsters op open zee tegen te komen tijdens hun bovenmenselijke inspanning om de overwinteringsgebieden te bereiken.

Ga dus mee op deze avontuurlijke Noordzeetocht vanuit IJmuiden met het schip het MS Marion. Het zeevogelen kan hier al meteen beginnen zodra we de pieren naderen, want de haven van IJmuiden is een zeer goede plek voor rustende en overwinterende zee- en kustvogels! Vele ogen kunnen zorgen voor een prachtige daglijst, waarbij we uiteraard hopen op één of twee krenten die alle thuisblijvers zullen vervullen van spijt dat ze niet zijn mee gegaan.
De kans daarop is levensgroot: het is per slot van rekening onvoorspelbaar oktober!
Kijk voor foto's van eerdere edities eens HIER!

 

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl de zaterdag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina en deze website een dag vooraf in de gaten en bel ons bij twijfel.

Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.
 

  • Vertrekplaats: Haven IJmuiden, Trawlerkade tegenover nummer 28

  • Datum: Zondag 13 oktober 2019  (VOLGEBOEKT)

  • Vertrektijd: Uiterlijk 08:00 (graag om 07:45 aanwezig), terug tussen 16-17.00 uur 

  • Kosten: € 60,- per persoon

    * Ook dit jaar is het weer mogelijk een drievaartenkaart te boeken. Kies drie Noordzeetochten en betaal de voordeelprijs van 150 euro.
    * Alle tochten zijn weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie cadeaubon van!
    * Vogelwerkgroep? Neem contact op voor groepskorting of een privé-afvaart