top of page
IMG_8510
IMG_2329
IMG_0791
IMG_8475
IMG_0774
IMG_0775
IMG_8424
IMG_8552

DUO-INSTAPEXCURSIE: Nachtvlinders kijken, determineren en fotograferen

Er is een steeds groeiende interesse in het bekijken en fotograferen van nachtvlinders. Maar hoe doe je dat nu eigelijk? Er zijn zo ontzettend veel soorten en veel daarvan lijken zo ontzettend veel op elkaar? Waar begin je? En hoe krijg je ze überhaupt op doek? Onze gids Leo Boon gaat u dat haarfijn uitleggen tijdens twee nachtelijke excursies. U leert hier in alle rust de basisbeginselen van het aantrekken, determineren en fotograferen van de vele verschillende soorten.
In Nederland zijn ongeveer 2400 soorten nachtvlinders te bewonderen; een schril contrast met de slechts ongeveer 70 soorten dagvlinders die ons land telt. Het soortenspectrum strekt zich uit van minuscule mineermotten tot grote en prachtig gekleurde pijlstaarten. Op één enkele avond proberen we en lukt het ook wel vaak meer dan 100 soorten te 'vangen'. Dit doen we met een speciale lamp en een wit laken. 

 

Beide excursies zullen plaats vinden nabij het Kennermermeer vlakbij het strand van IJmuiden. De eerste zal zijn op zaterdag 14 juli en de tweede op zaterdag 18 augustus 2018. Naast de vele algemene en schaarse soorten die we hier regelmatig zien bevat deze locatie ook nog eens enkele soorten die zelden ergens anders in Nederland gevonden worden. 

Workshop on how to identify and photograph moths.

 

Interesse? Geef je dan snel op. De excursie biedt slechts plaats aan tien personen per datum.

  • Wanneer: Zaterdag 14 juli en zaterdag 18 augustus

  • Locatie: Kennemerduinen (exacte locatie volgt)

  • Inclusief: Workshop herkenning van nachtvlinders (inclusief macro-fotografie), koffie/thee en stroopwafel, digitale soortenlijst achteraf

  • Prijs: 39 euro per avond.

    Wanneer u beide avonden in één keer boekt, betaalt u de combinatieprijs van 65 EURO!
     

bottom of page