papduiker
noordsestorm
midjager
grotebur1
drieteen1
drieteen2
alk
_MGL1660 Birding Holland
_MGL2065 Birding Holland
Zeekoet_DSC0759-MB(1)
Alk
6267056489_68c01b954c_b
grotejager8

NOORDZEETOCHT: "Missie papegaaiduiker 2018" - 

De Papegaaiduikertochten van 2016 en 2017 waren in een mum van tijd uitverkocht, maar geen nood: in 2018 gaan we het nogmaals proberen met hetzelfde strijdplan. We zijn er namelijk heilig van overtuigd dat dit recept de grootste kansen biedt op het vinden van een Papegaaiduiker in Nederlandse wateren. We vertrekken dus weer vanuit de haven van Lauwersoog naar de Noordzee boven Ameland en Schiermonnikoog met het schip de Dageraad en gaan op zoek naar alle zeevogels dit fameuze gedeelte van de Noordzee ons voorschotelt. Één soort is echter ons hoofddoel: PAPEGAAIDUIKER!
Wil je deze tot de verbeelding sprekende soort zien in Nederland, dan is de combinatie Ameland/Schiermonnikoog en november in het verleden een gouden gebleken. Tijdens stormen hebben we vanaf land meermaals aangetoond dat ze er zitten, maar we gaan nu proberen er daadwerkelijk één vanaf een boot in de kijker te krijgen. Daarnaast is deze tijd van het jaar ook fantastisch voor vele andere soorten: Noordse Stormvogel, Grote- en Middelste Jagers, Alken, Zeekoeten, Jan-van-Genten, Roodkeel- en Parelduikers, Zwarte- en Grote Zee-eenden, Pontische Meeuw, Drieteen- en Dwergmeeuw en wie weet welke andere onverwachte krenten in de pap. Op zee weet je het nooit!
We zullen visafval meenemen om de soorten die langs komen ook dicht bij de boot te krijgen, zodat ook voor fotografen deze tocht een must is!
Kijk voor foto's van eerdere edities eens HIER!

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl (uiterlijk) de dag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina en deze website een dag vooraf in de gaten en bel ons bij twijfel.

Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.
 

  • Vertrekplaats: Haven Lauwersoog

  • Datum: Zondag 4 november 2018

  • Vertrektijd: 08:00 (graag om 07:30 aanwezig), terug tussen 17-18.00 uur.

  • Kosten: € 59,- per persoon  (VOLGEBOEKT)
     

Ook dit jaar is het weer mogelijk een drievaartenkaart te boeken. Kies drie Noordzeetochten en betaal de voordeelprijs van 150 euro. Daarnaast zijn alle tochten uiteraard ook weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie cadeaubon van!