top of page
noordsestern
ijsgors martijn 2
graspieper
tuinfluiter201608172
bontevlieg201608172
blako
Morinelplevier
Bonte Strandloper
vuurgoudhaan2
kemphaan201506281
22112015-Holwerd-Kluut-4960
zeearend 1 Alex Bos
12593677_816392145154760_8728229591950023658_o
Kleine-Strandloper_DSC4882-MB_1
Dwergstern_DSC3421-MB
Goudplevier_DSC0389-MB
Visarend 2 Alex Bos
17052011-Westkapelle-Kluut-8721
Gekraagde Roodstaart
Lepelaar
Roerdomp
dwergmeeuw Alex Bos

Vogelweekend: Nationaal park Lauwersmeer tijdens het Vogelfestival (inclusief boottocht!)

Nationaal Park Lauwersmeer is ontstaan na de afsluiting van de Lauwerszee in 1969. In de jaren erna is het gebied langzaam maar zeker veranderd tot wat het nu is: één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland en een ware magneet voor vogels!
Tijdens dit weekend kunt u onder leiding van onze kundige en enthousiaste lokale gidsen het gebied en al haar bewoners uitgebreid leren kennen en bezoekt u tevens het Vogelfestival dat dit weekend in het gebied wordt georganiseerd. Tijdens dit evenement presenteren diverse standhouders zich, zijn er diverse activiteiten en krijgt u de nodige achtergrondinformatie over het ontstaan en de ontwikkeling van het Lauwersmeer tot Nationaal Park en onderdeel van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee.

Programma:
Op zaterdag 15 september staat er een prachtige dag vogels kijken op het programma in de spannendste tijd van het jaar. Per comfortabele minibus, in een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) en onder leiding van één van onze gidsen verkennen we alle mooie en vogelrijke plekken aan beide zijden van het gebied. In de ochtend zwerven we rond aan de Groninger kant, in de middag zullen we vooral aan de Friese kant te vinden zijn. Daarnaast zullen we ook een stukje Waddenkust meepikken en maken we gedurende de dag enkele korte wandelingen. Koffie/thee en stroopwafel zitten bij de prijs in en er is een telescoop aanwezig voor algemeen gebruik. Een eigen verrekijker is wel handig om mee te nemen.
De gids zal u vandaag alles vertellen over de vogels in het gebied en hoe die te herkennen. Omdat de najaarstrek in volle gang is kunt u werkelijk alles verwachten, van de eerste Bladkoning in de bosjes tot de lokale Zeearenden die patrouilleren boven het meer; van duizenden steltlopers op de Waddenzee tot doortrekkende sterns en roofvogels boven de dijk. Wanneer we uiteindelijk de ronde gemaakt hebben zal de daglijst zonder twijfel dan ook indrukwekkend en gevarieerd zijn!

Op zondag zult u het gebied van een heel andere kant leren kennen. Aan boord van een ruime rondvaartboot maakt u een tocht door het gebied en vaart u naar plaatsen waar u normaal gesproken niet terecht zult komen. Ook nu gaat er een gids mee aan boord die u zal wijzen op alles wat er onderweg te zien is en ook nu maakt u weer een grote kans op het zien van de Zeearend (met wat geluk misschien wel dichtbij) maar ook Visarend en Reuzenstern; soorten die in het najaar steevast het gebied aandoen op weg naar Afrika.
Na de boottocht, die de ochtend in beslag zal nemen, heeft u ’s middags tijd om het vogelfestival te bezoeken en misschien op eigen gelegenheid nog eens naar een van uw favoriete locaties van dit weekend terug te keren voor een laatste blik op het gebied of een laatste poging om een bepaalde soort te zien.

Birding weekend in one of the best and most beautiful of our national parks. Including a full day of birding around the reserve in a minibus, a boat trip on the Lauwersmeer on Sunday, a visit to the Lauwersmeer bird fair and a night in comfortable midclass hotel near the reserve.

Praktische informatie
* Datum: Zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 (VOLGEBOEKT)
* Aanvangstijdstip: 9.30 uur op beide dagen

* Inclusief in het arrangement:
- Een volle dag vogels kijken in een kleine groep (maximaal 8) onder leiding van een gids op zaterdag, inclusief transport per minibus vanaf het verzamelpunt (wordt later bekend gemaakt)
- koffie/thee en stroopwafel op zaterdag
- gebruik van telescoop en naslagwerken
- boottocht op het Lauwersmeer op zondagochtend
- bezoek aan het Vogelfestival (zelfstandig)
- digitale lijst van waargenomen soorten achteraf.


* Goed te weten: kleed u op de weersvoorspellingen; het is aan de kust vaak iets kouder en winderiger dan in het binnenland. Er zitten korte wandelingen in de excursie; een gemiddelde conditie voldoet echter ruim. Het terrein kan soms drassig zijn, dus zorg voor waterdicht schoeisel. Ondanks dat fotografie niet het hoofddoel is van dit weekend  zullen er op zowel zaterdag als zondag ruimschoots fotomogelijkheden zijn.

Prijs van dit arrangement: 79 euro per persoon

bottom of page