top of page

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

MINIBUSEXCURSIE: Lauwersmeer compleet tijdens de openingsweek "Lauwersnest"!

16 februari aanstaande opent het nieuwe activiteitencentrum in nationaal park Lauwersmeer haar deuren. Vanaf dan bent u dus (opnieuw) van harte welkom in dit ideale startpunt voor uw bezoek aan dit uitgebreide en vogelrijke gebied. In de eerste twee weken na de opening zullen er vele activiteiten worden ontplooid in en rondom het Lauwersnest, zoals het centrum dan officieel is gedoopt. Birdingholland.nl mag ook een duit in het zakje doen middels deze minibusexcursie, die u in ontspannen tempo langs alle mooie winterlocaties van het nationaal park zal leiden. Gedurende deze dag leiden we u langs de beste vogelplekken en doen we zeer ons best om u zo veel mogelijk typische soorten van het gebied te laten zien. Gaat het ons lukken de majestueuze Zeearend in beeld te krijgen, de soort die hier nu al meerdere jaren succesvol broedt? Zien we echte Lauwersmeerspecialiteiten als Baardman, Ruigpootbuizerd, Blauwe Kiekendief, Wilde- en Kleine Zwaan, Bonte Kraai, Roerdomp en misschien zelfs wel een Roodhalsgans? Ook de kwelders rondom het Lauwersmeer doen we aan omdat daar in de winter nog wel eens Sneeuwgorzen, Fraters, Strandleeuweriken en met wat geluk ook Rans- of Velduil worden gezien.
De excursie biedt plaats aan slechts acht personen (kleinschaligheid is fijn!) en in de prijs zit o.a. koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van telescoop en eventueel een leenverrekijker (beschikbaar gesteld door SIPKES GRONINGEN) en een soortenlijst. De excursie is geschikt voor vogelaars van elk niveau en ook fotografen zullen zeker aan hun trekken komen!
Kortom: schrijf u snel in en ga met ons mee op avontuur in en rond hét wintervogelgebied van Nederland!

Winter excursion in one of the most exciting en beautiful national parks in The Netherlands: Lauwersmeer. This reserve is situated in along the Wadden Sea coast (Unesco World Heritage site) near the villages of Zoutkamp and Lauwersoog and hosts a lot of (winter) specialties like White-tailed Eagle, Bearded Tit, Rough-legged Buzzard, thousands of geese and ducks, Whooper- and Bewick's Swan etc.

  • DATUM: Zaterdag 23 februari 2019. Start 9.30 uur, eind rond 17.00 uur

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Gids: Martijn Bot

  • Startpunt: Lauwersnest, De Rug 1, Lauwersoog

  • Inclusief: Een dag vogels kijken in en rond Lauwersmeer, vervoer per minibus vanaf het startpunt (of vanaf treinstation Zuidhorn), koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van boeken en optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), soortenlijst, 21% BTW

  • Prijs: 49 euro per persoon
    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page