top of page

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Kerstexcursie per minibus: Winterhotspot Brouwersdam (en omgeving)

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat de Brouwersdam in de winter één van de spannendste en mooiste plekken van Nederland is. Met de Noordzee aan de ene kant, Grevelingen aan de andere en daaromheen duinen en polders staat een dagje Brouwersdam garant voor een afwisselende en soortenrijke dag. De laatste jaren blijkt deze plek een "garantie" voor zeldzaamheden en zijn soorten als IJsduiker, Zwarte Zeekoet en IJseend inmiddels jaarlijkse gasten. Daarnaast zijn er ook tal van andere schaarse of gewoonweg mooie wintersoorten te verwachten: Roodhalsfuut, Kuifduiker, Roodkeelduiker, Zeekoet, Zwarte Zee-eend en soms ook Grote Zee-eend, Middelste Zaagbek en Eiders, om er een paar te noemen. Ook de polders ten noorden (in Zuid-Holland, nabij Ouddorp) en ten zuiden (nabij het Zeeuwse Scharendijke) van de dam zijn veelbelovend en kunnen leuke soorten ganzen, eenden en roofvogels opleveren.
Kortom, stap met onze scherpe en professionele gidsen in de minibus en laat u rondrijden langs de beste en meest veelbelovende vogelplekken van deze winterhotspot!

Brouwersdam is a true winter birding hotspot. It's famous for hosting quite some rare and scarce specialties like Black Guillemot, Long-tailed Duck, Red-necked Grebe, Great Northern Diver and Slavonian Grebe. Along with the surrounding polders, this will surely offer a rich and enjoyable day of winter birding! Transportation is by minibus (8 pax maximum).

  • Wanneer: Donderdag 29 december 2022, 9.30 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Startpunten: Ouddorp (exacte locatie volgt)

  • Gids: Martijn Bot

  • Inclusief: Vervoer per comfortabele minibus vanaf startlocatie, koffie/thee en stroopwafel, gebruik van telescoop en boeken/geluiden, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

  • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

  • Prijs: 69 euro per persoon

  • Praktische informatie:  Er zitten mogelijk enkele (zeer) korte wandelingen in het programma. Ondanks dat het niet het hoofddoel is van deze excursie zal er voldoende gelegenheid zijn tot fotograferen

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page