top of page

Workshop/minibusexcursie: Herkenning van grote meeuwen - zomereditie!

Workshop over de herkenning van de verschillende kleden van grote meeuwen.

 Workshop/minibusexcursie: Herkenning van grote meeuwen - zomereditie!
 Workshop/minibusexcursie: Herkenning van grote meeuwen - zomereditie!

Tijd en locatie

28 aug 2024, 10:00 – 16:00

Almere, Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere, Nederland

Over het evenement

Meeuwen mogen zich tegenwoordig verheugen op een steeds grotere populariteit en dat is mooi én terecht. Het zijn namelijk geweldige vogels die jarenlang onterecht een slecht imago hebben aangemeten gekregen. Het enige puntje is natuurlijk wel: ze zijn zo vreselijk lastig uit elkaar te houden... Geen nood, want wij schieten graag te hulp! Na de vorige "wintereditie" gaan we nu bij aangenamere temperaturen op zoek naar zo veel mogelijk verschillende soorten en kleden gaan we ons wederom onderdompelen in de wereld der grote meeuwen. Augustus is de tijd dat de juveniele vogels van zo goed als alle denkbare, in Nederland voorkomende soorten in ons land rondvliegen en de nadruk zal dan ook liggen op deze leeftijdsgroep. Natuurlijk kijken we daarnaast ook naar alle andere kleden en zal gids en meeuwenfanaat Martijn alle tijd nemen om u uit te leggen wat de belangrijkste aanknopingspunten zijn bij het op naam en op leeftijd brengen van de verschillende soorten. Ook gaan we op zoek naar kleurringen, die altijd leuke, interessante en soms verrassende informatie over leeftijd en afkomst kunnen opleveren! De Oostvaardersdijk (tussen de Oostvaardersplassen en het Markermeer) en De Vaart bij Almere zijn dé plekken in Nederland in deze tijd van het jaar. Niet alleen bevinden zich in de nabijheid de belangrijkste kolonies van in Nederland broedende Pontische meeuwen, ook Geelpootmeeuwen zijn hier te vinden en dat geldt ook voor zo goed als alle andere in Nederland te verwachten soorten.We nemen rustig de tijd om de verschillende locaties te bezoeken en om de verschillende soorten, kleden en kenmerken rustig tot ons te nemen. We durven te wedden dat u na deze excursie nooit meer hetzelfde naar meeuwen zult kijken en uw kennisniveau ook nog eens flink is opgekrikt! 

Aantal personen: Maximaal 8 

Gids: Martijn Bot 

Locatie: Oostvaardersplassen, Almerezijde 

Inclusief: Een dag meeuwen kijken onder leiding van een gids, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek en literatuur, 21% BTW 

Prijs: 69 euro per persoon 

Praktische informatie: Een eigen kijker is aan te raden (er zijn op aanvraag ook leenkijkers beschikbaar). De gids heeft een telescoop mee voor algemeen gebruik. Foto’s maken is leuk en helpt erg bij het leren en determineren.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Meeuwen excursie

    € 69,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page