top of page

Dassen kijken in Overijssel: een unieke belevenis!

Een van de meest tot de verbeelding sprekende zoogdieren van Nederland is de Das. Het “probleem” is echter dat de dieren nachtactief, schuw en waakzaam zijn en de burchten vaak op goed verborgen plekken liggen. Het is zodoende erg lastig om er een te zien te krijgen.
Birdingholland.nl biedt u in samenwerking met Landschap Overijssel de mogelijkheid om op een werkelijk schitterende en unieke locatie een poging te wagen om deze fantastische dieren te zien te krijgen. Vanuit een geluids- en geurdichte hut, geplaatst nabij een Dassenburcht, heeft u een zeer goede kans op een unieke ontmoeting met deze geheimzinnige bosbewoners zonder dat er ook maar enig gevaar op verstoring is. Garanties zijn er in de natuur nooit te geven en we blijven altijd enigszins afhankelijk van de omstandigheden, maar de afgelopen jaren hebben uitgewezen dat de kans erg groot is dat u minimaal een exemplaar te zien krijgt en meerdere dieren zijn eerder regel dan uitzondering. De slagingskans lag de afgelopen jaren gemiddeld op 70%
We verzamelen een uur voor zonsondergang waarna u van een lokale gids eerst een korte presentatie krijgt. Onder het genot van een kop koffie leert u zo alles over de Das en zijn fascinerende levenswijze. Vervolgens verplaatsen we ons naar de hut en wachten we in spanning op wat (hopelijk) komen gaat. Naast Dassen worden ook regelmatig o.a. Vossen, Reeën, Eekhoorns en vleermuizen gezien. We bekijken de dieren van achter een speciaal glas waardoor te fotograferen valt, maar houd er rekening mee dat de lichtomstandigheden niet ideaal zullen zijn en flits en andere lichtjes op camera's en lenzen uitgeschakeld dienen te zijn.


Door deel te nemen aan deze excursie steunt u Landschap Overijssel en hun goede werk aan en in de natuur van deze veelzijdige provincie.

De prachtige foto hierboven is van Willem de Flart (www.facebook.com/willemdeflartfotografie)

Deelname aan deze spannende avondexcursie kost 35 euro per persoon.

Goed om te weten:

 

 • De Dassenhut bevindt zich nabij Deventer.

 • Je reservering is pas definitief als je een bevestigingsmail van Landschap Overijssel hebt ontvangen. Dit kan 3 tot 4 werkdagen duren.

 • Ongeveer 1 week voor je excursie ontvang je een bevestigingsbrief met daarop de laatste informatie.

 • Het is mogelijk je reservering te annuleren tot 48 uur voor de start van jouw excursie. Daarna zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

 • Bij minder dan 4 deelnemers gaat de excursie niet door. U krijgt dan tijdig bericht.

 • Een das is een wild dier, dit betekent dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Wij hebben daar geen invloed op. Na onderzoek heeft onze ecoloog in samenspraak met de stichting 'Das & Boom' geconcludeerd dat de dassenfamilie niet wordt gestoord door de Dasmobiel.

 • Onthoud dat de kans aanwezig is dat de dassen zich tijdens je bezoek niet laten zien. Er volgt in dat geval geen restitutie.

 • De excursie gaat door bij een minimum deelname van vier personen. We kunnen maximaal acht personen per avond ontvangen.

 • De excursies worden uitgevoerd onder leiding en verantwoordelijkheid van gidsen van Landschap Overijssel. Er gaan doorgaans dan ook geen mensen van Birdingholland.nl mee.


Om te boeken dient u het volgende te doen:

 • Kies een datum uit de lijst hieronder

 • Ga naar het vak "info en boeken" onderaan deze pagina.

 • Om uw boeking in het reserveringssysteem van Landschap Overijssel te kunnen invoeren hebben we de volgende gegevens van u nodig:

  - Naam van de hoofdboeker
  - Datum van uw keuze
  - Aantal personen
  - Adres, postcode en woonplaats
  - Telefoonnummer
  - E-mailadres
  - Uw IBAN/bankrekeningnummer. Hiermee geeft u Landschap Overijssel eenmalig toestemming om het verschuldigde excursiebedrag (aantal personen x 35 euro) van uw rekening af te schrijven.   

Dit zijn de data waarop de excursies ingepland staan (LET OP: stuur ons alle gegevens zoals hierboven gevraagd in de reserveringsmail toe, dus inclusief IBAN. Wanneer er gegevens ontbreken kunnen we de reservering niet bevestigen):

 • Vrijdag 24 augustus 2018

 • Zaterdag 25 augustus 2018

 • Vrijdag 31 augustus 2018

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page